Jeg er bare litt ( VELDIG!! ) misunnelig på Annette Haga og Ulrikke Lund som skal til Edinburgh! Regner med at turen er sponset?!.... Jeg vil også. Da kunne jeg jo ha besøkt Rick.....hehe. Og ikke minst, få sett Edinburgh igjen, for en herlig by!

Jeg har nå i lang tid, enten likt Edinburgh best, eller Glasgow. Det skifter etter noen måneder, for de har begge sine fordeler.Edinburgh: Er hovedstaden. Der bor det ca. 500 000 innbyggere og er den nest største byen i Skottland. Det er her selve slottet ligger, "Edinburgh Castle". Nydelig bygg og en fantastisk utsikt der oppe! Om sommeren er køene meeeeterlange så da bør du ha god tålmodighet.
Har du vært der én gang er det vel egentlig ikke noe vits i å dra dit igjen, da man har sett alt (jeg har vært der tre ganger) men utsikten er flott å se på :-)Shopping her er moro! (Er det ikke alltid det a'?) Det er så vidt jeg vet, ingen store kjøpesentre her (de har noen små, men ikke noe å skryte av syns jeg), men de har derimot en hovedgate hvor all shoppingen forgår. Der har de butikker som Marks & Spencer, Accessorize, Gap, Burton, Disney Store, Topshop/Topman, River Island, Urban Outfitters, Nine West, Starbucks, Ann Summers, HMV, Monsoon, La Senza, Next M.M

Skal du ha deg noe å spise er det ikke lange veien du må gå. De har de vanlige kjedene som Pizza Hut, Hard Rock Café og T.G.I Fridays. Men de har også en helg HAUG med puber som er koslige, billige og som har ganske god mat :-) Verdt å titte innom. Også har de en drøss av andre steder. Det er bare å prøve seg frem.Hvis du først skal ta turen dit, anbefaler jeg deg å ta turen i desember. Da har de nemlig et tysk julemarked oppe og går, superkoslig! Masse fine ting å se på, aktiviteter, de har skøytebane og CREPES! ♥ De setter også opp et tivoli. Kjempefint å se på om kvelden da det er mørkt, med lys fra tivoli og masse fint julepynt og lys over hele byen!Det er enkelt å komme seg inn til byen via tog, stopper rett i sentrum.

Og du får som regel billige flybilletter fra Norwegian til Edinburgh.

Nyttårsaften, eller Hogmanay som britene kaller det, er også helt fantastisk i Edinburgh. Jeg feiret der for første gang i fjor og kunne godt tenkt meg å dra dit i år også, men alt avhenger av jobben og om jeg får fri.

I fjor bestilte Rick og jeg et hotell som lå i sentrum, så vi fikk kort gåavstand til selve nyttårsfesten i hovedgata, Princes Street. Vi varmet opp med noen gode drinker på Fridays først, før vi spiste en god middag. Senere mot kvelden måtte vi ut for å hente billettene, man slipper nemlig ikke inn uten. De får man hentet ved kirken, oppe ved Edinburgh Castle.

Glasgow: Den største byen i Skottland. Har ca 650.000 innbyggere i selve byen/sentrum, men tre ganger så mange i større deler av byen. Folk her har en sterk skotsk dialekt, som kan være veldig vanskelig å forstå. Jeg skjønner ikke helt hvorfor det er så stor forskjell ifra Edinburgh? Heldigvis for meg så høres Rick mer ut som en engelskmann! (Nå kommer han til å bli fornærma)

Shopping: Her har de noen kjøpesentere. Buchanan Galleries. Her finner du egentlig alt, Ben & Jerry's, Build-a-bear-workshop, Desigual, Express Nails, Gap, Hollister, Mango, Next, River Island, Starbucks, Thomas Sabo M.MSt. Enoch. - Hamleys, H&M, Dorothy Perkins, HMV, Topshop, Disney Store, G-Star Raw, Nando's M.M

For meg så virker det som om Glasgow er den beste shoppebyen, hvis det er det du er ute etter!

Buchanan street (Minner meg om Mitch Buchanan fra Baywatch, min store forelskelse i mine yngre dager ♥)  er en av hovedgatene for shopping, sammen med Argyle Street og Sauchiehall Street.

Igjen, spisesteder finnes overalt! Det er bare å velge og vrake. Sist Rick og jeg var i Glasgow, stakk vi innom et fancy sushi sted.

Starbucks finner du seriøst på hvert gatehjørne, HURRA!Toget til Glasgow stopper i sentrum. Gåavstand til de fleste ting.

Sas flyr til Glasgow, men prisene kan være stive og det syns jeg faktisk de støtt og stadig er. Flyr aldri med Sas lenger pga prisen! Får du billig billetter til Edinburgh, kan du likeså greit ta toget til Glasgow derfra, tar ca 45-50 min.

Fristet det å besøke Skottland? Eller har du kanskje allerede vært der? :-)

Kategori: BloggKommentarer

24.11.2010, kl.23:34

Kjempebra innlegg Katrine! Jeg har sykt lyst å stikke av dit nå;) Tror seriøst disse stedene kan være plassen for vår første utenlandtur sammen! sv - jeg mener et jern uten et form inni på en måte. Man kan bare legge fritt oppå å lukke igjen, uten å tenke på at de blir så trangt at man nesten ødelegger hele jernet.. Lurte kort sagt på hvilket jern dere har! Ikke sett sånn før sjøøø;)

25.11.2010, kl.00:01

vil dra dit:) virker som et spennende land:)

Jaa det har jeg vettu:) Takk ^^

25.11.2010, kl.02:50
Rick

TAKE THAT ENGLISHMAN COMMENT BACK

the Perth accent is similar to Edinburgh cos it's not so thick usually

25.11.2010, kl.10:51

Jeg vil dit! Har aldri vært i Skottland, men det ser så utrolig fint ut der:)

25.11.2010, kl.12:45

Spennende... Jeg har aldri vært der, ikke så vidt jeg vet i voksen alder! Hehe...

Ser kjempe fint ut der! ;)

Jeg trives veldig godt i England, klart jeg savner Norge og Bergen, jeg er en veldig hjemmekjær person (og kjæresten min bor jo her!!). Men England er bra, dagene flyr for jeg har så mye å gjøre der borte.

Macbook Pro er jeg veldig fornøyd med, jeg har hatt litt problemer med min, og det ser kanskje ut til å vedvare litt, men jeg er i bunn og grunn VELDIG fornøyd! Du vil nok bli mer fornøyd enn med feks. pc. ;)

25.11.2010, kl.18:45

Usj bortskjemte toppbloggere som får alt sponset!! Jeg vil ogsååå :(

25.11.2010, kl.20:26

Fristet å dra til Skottland, ja! Har aldri vært der :)

SV: Hårfargen kan du få kjøpt hos Nikita for 180 kr per pakke, så det er bare å sette i gang!:) Takk for komplimentet^^,

25.11.2010, kl.22:48

Sv: Takk =)

Ooh =D Ja det frister, vært nesten jorden rundt men ikke vært der =)

Shopping er morro hvis man shopper med noen man er glad i da-a =D

25.11.2010, kl.23:35

Aldri sett på det som en av byene jeg vil til, men det du skriver gjør at jeg får et veldig positiv syn! Kanskje det er verdt turen dit allikevel, høres sånn ut iallefall! :)

Sv: Ja, gjør det. :) De var kjempe gode å gå i også, ble overrasket over hvor lave det føltes ut som de var pga plattåen! :D Eneste som plager meg litt er at de er litt trange rundt tæra, men kanskje det hjelper litt om jeg går de inn. :) Så absolutt verdt en titt!

25.11.2010, kl.23:39

Har vært i Edinburgh fire ganger og i Glasgow to ganger. Liker meg aller best i Edinburgh, også bare ta toget inn til Glasgow. Har ikke vært i Edinburgh i juletider, men skal det neste år. Anbefaler også å reise i august, med tanke på Edinburgh Fringe Festival og Military Tattoo. Også angående shopping i Edinburgh, er jo Jenners og Debenhams. Pluss Princess Mall og St. James og noen andre som er utenfor selve sentrum igjen.

29.11.2010, kl.00:54

Kjempefin anbefaling, Katrine! Jeg har vært i begge byene, men husker ikke hva som var hva, LOL :P Mener Edinburgh var den med den laaaange gaten opp og parlamentet og spøkelsesby under bakken? eller var det omvendt? :P Jeg elsker Skotland, og ikke minst dialekten! :D

13.02.2011, kl.19:42

åhh, jeg ELSKER edinburgh!! :-D


Skriv en ny kommentarNavn:

Mail:

Bloggadresse:

Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/23504173