Hei dere!

Må innrømme at jeg har savnet bloggingen bittelitt men det har vært utrolig deilig å slippe å tenke på å måtte oppdatere den! Men nå har jeg jo bakt igjen, og da vil jeg veldig gjerne vise frem resultatet ;)

Denne gangen ble det bakt pepperkaker med royal icing på. Har sett så utrolig mange fine dekorasjoner på internett at jeg bare måtte prøve.

Kjøpte former fra Cacas butikken i Oslo. Finnes også på nett! Også brukte jeg ferdigkjøpt pepperkakedeig. Men de ble gode de altså :)

Royal Icing består av:

Eggehvite
Melis
Sitronsaft

Enkelt, men det gjelder å få den perfekte konsistensen, og det tar litt tid. Men resultatet ble veldig fint tilslutt. Kunne blitt enda bedre hadde jeg hatt enda fler konditorfarger, pynt og ikke minst tålmodighet. Satt så lenge med de at det nesten ikke ble gøy på slutten!













En til hver på jobben :)

Steg 1: Bruk en tynn tipp og en royal icing som er fast nok til å sprøyte i sidene. Denne skal tørke og det skjer relativt fort
Steg 2: Når du har fått gjort det med alle sammen, sper du på med litt vann, men vær forsiktig, det skal ikke være for rennende! Og når du får den rette konsistensen så bruker du en teskje til å fordele alt dette i midten og ut i kriker og kroker. 
Steg 3: Når dette har stått litt så kan du dekrore inni, og dette skjer da med den harde royal icingen man først brukte på kantene, så husk å dele opp royal icingen så du har nok til dette
Steg 4: La dette stå helst i 8 timer, da blir den ordentlig fast og fin.

Håper det var noen som skjønte dette, hvis ikke finnes det mange fine videoer på youtube som forklarer det godt.




I går bakte jeg noen veldig fine muffins til Aksel (sønnen til fetteren min) som fylte 1 år! Bursdagsselskapet var i dag og jeg tror det slo an hos både barn og voksne ;) veldig morsomt!









Ble rimelig fornøyde med de! :D I tillegg måtte jeg prøve ut det spiselige glitteret jeg fikk for en stund siden og jeg var ganske fornøyd med det også. 








Her om dagen så jeg på God Morgen Norge, og fulgte med på Wenches kjøkken. Og der lagde de boller med deilig vaniljekrem inni! Kan det bli bedre? Nope! Så dette måtte prøves ut. Så allerede dagen etter var jeg i butikken for å handle inn alle ingrediensene :) gjærbakst er ikke min sterke side, men øving gjør mester! Så det var bare å kjøre på.


Lag bolledeigen på vanlig måte. Er du usikker på hvordan du gjør det, så kan du bare google det! ;)

Dekk til bolledeigen med et håndkle og/eller plast og la det heve i 45 min. 

Når deigen har hevet seg ferdig, lager du små rundinger ved å kjevle de ut eller bruke hånda til å få de flate. 

Deretter legger du i vaniljekremen. Jeg valgte også å prøve med eple som var surret i kanel og sukker.



Deretter tar du tak i deigen og bretter den sammen mot midten. Pass på at du ikke tar for mye fyll slik at du ikke klarer å lukke de helt tett igjen.



Når du har gjort dette, snur du bollen rundt og legger den på et stekebrett.



Nå skal de heves i enda 45 min. 

Jeg gjorde en feil først, og det var at jeg glemte å varme melken sammen med smøret, slik at det ble 37 grader. Og jeg skjønte ikke hvorfor den ikke heva seg... Og tenkte at "shit, nå er alt bortkasta!" Men jeg stekte dem allikevel, og de hevet seg inne i ovnen de, så alt ordnet seg! Men jeg syns jeg hadde for få boller (skulle ha det med på jobben) så jeg prøvde meg én gang til, denne gangen med varm melk. Men deigen ville fortsatt ikke heve seg! Er det noen som vet hvorfor? Tipper at det ikke er noe krise, da mine hevet seg i ovnen og ble fine og gode allikevel.

Stekes på 180 grader i varmluftovn, og 210 grader ved over -og undervarme i 12 - 15 minutter. 

Vil du lage vaniljekremen selv? Her er oppskriften!


→ Kok opp melk med splittede vaniljestenger.

→ Egg, plommer, maizenna og sukker piskes godt sammen (ikke luftig)

→ Hell den varme melkeblandingen over eggeblandingen, rør godt.
→ Hell tilbake i kjelen, kok opp mens du pisker godt. 
→ Hell rett over i kald bolle og avkjøl

Og er du lat som meg, så går du for den enkle løsningen og kjøper ferdig. Men jeg er sikker på at hjemmelaga er best ;)



Mmmmmm, nystekte boller....

Vil du ha noe i tillegg, så lager du sjokoladeglasur som prikken over i'en! Det er veldig, veldig enkelt. 




→ Smelt smøret på svak varme

→ Hell i fløten
 

→  Knekk opp sjokoladene i små biter, og rør inn. 

Jeg tok også kokos på noen. Bollene med vaniljekrem, sjokoladeglasur og kokos på var helt klart min favoritt! ♥ 




Nå har jeg handlet på Cacas for første gang og det er sååå mye fint der! Har lyst på masse, men bakeutstyr og div. ting er egentlig fryktelig dyrt! Veldig synd. Men jeg fikk med meg noe som jeg gleder meg til å få prøvd ut :-)



 




For en gledelig nyhet på en ellers så kjedelig og trist søndag. 

Jeg har vunnet en konkurranse! Og da er dere sikkert spente på hva?



 Jeg har vunnet dette hjerte-utsikkersettet, verdi 199,- ! Iiiih! Nå skal det bakes ja :)

Tenkte å få bakt disse fine hjertebrowniesene når jeg har alle ingrediensene, slik som spiselig glitter.



Villa Perlesukker sin blogg, fylte nemlig nettopp 1 år! Og det ble og blir fortsatt feiret med masse give-aways. Jeg vant hos kvinnemagasinet. Tusen takk! :D




Tenkte jeg skulle dele en ny oppskrift med dere, hentet ifra Passion4Baking! Finnes SÅ mye godt der som jeg skal bake fremover, gleder meg!

I går ble det blåbær og vanilje muffins, med karamell frosting.

Muffins oppskrift: <-- Har satt inn link til Passion4baking. Her kan dere se fremgangsmåten!

→ 3 dl sukker
→ 200 gram smør som skal være mykt
→ 4 egg (ett og ett om gangen)
→ 5 dl. mel
→ 1 - 2 ts. bakepulver
→ 1 - 2 ts. vaniljesukker
→ 3 dl. fløte
→ 2 ts. sponge cake stabilizer



Her ser dere sponge cake stabilizer, som jeg aldri hadde vært borti før i går. Det er en kakestabilisator, som passer til bakeverk. Stabilisatoren gjør at eggene beholder mer av sin struktur og stivhet under piskingen, og som igjen gjør at du får et finere resultat. 



Her ser dere røra før jeg har pisket inn sponge cake stabilizeren.



 Og her er resultatet etter. Ganske stor forandring! Den ble mer kremete og mye finere :-)

Det er viktig at du følger oppskriften til Manuela til punkt og prikke. Når det står at du skal ta i ett og ett egg av gangen, og piske i to minutter om gangen, så gjør det! Røra blir mye bedre enn om du bare hiver i ting fort og gærent. Denne feilen har jeg nok gjort mange ganger dessverre!





Jeg tok opp i blåbær i halve røra, og det ble supergodt!! Fikk ca. 24 cupcakes ut av denne oppskriften, og 12 av dem skal være med meg på kurs i helgen :) De er selvfølgelig fryst ned til da.





De var HELT fantastiske på smaken når de var nystekte. De heves veldig under stekingen, men går ned etter du har tatt dem ut. 



 Bakte også noen supersøte mini-muffins! Fant nemlig de søte muffinsformene når jeg var ute og handlet, og MÅTTE bare prøve de ut i går!

Til frosting så prøvde jeg ut karamell frostingen til Manuela, fordi den så sååå god ut!

Oppskrift og fremgangsmåte på karamell frosting finner du her! 

→ 6 eggehviter
→ 270 gram sukker
→ 270 gram smør
→ Frøene fra 1/2 vaniljestang
→ 4 - 5 ss med karamell (jeg brukte hapå)
→ 3 ts. nescafe pulverkaffe 

Jeg leste kommentarene hennes under dette innlegget, for å se hvordan det gikk med andre. Og det var MANGE som skrev at frostingen skilte seg! Så jeg var veldig urolig for at det skulle skje.... Og tror dere det skjedde? JA! Så jeg leste videre hva Manuela svarte, og hun sa man bare skulle piske videre.

Så jeg pisket, og pisket, og pisket enda litt til. Og var veldig i tvil om det kunne reddes.... Men joda! Plutselig så forandret frostingen seg og ble til ordentlig frosting! Så dere som prøver - bare fortsett å pisk!

Og resultatet får dere her!









Tada! Hva syns dere?

Selv så syns jeg frostingen var god i små menger, slik som på mini muffinsene, men det ble litt mye på det andre. Jeg tok de med på jobben og det var litt delte meninger ang. frostingen. Noen likte den, andre gjorde det ikke! Og mamma elsket den. Og skal jeg være ærlig, så var det nok siste gang jeg prøvde denne frostingen. Ikke at den var vond, men den var ikke perfekt nok. Det tok sinnsykt lang tid å lage (pisket og pisket og pisket). Har enda til gode å finne den perfekte frostingen, men nå har jeg funnet en veldig god oppskrift på muffins iallefall, og det er ett steg i riktig retning! 




Har du tenkt til å lage litt lørdagskos i dag, hvorfor ikke prøve ut cookies? Jeg prøvde ut Passion4Baking sin oppskrift her om dagen, og de ble nyydelige! 

Ikke vanskelig å lage i det hele tatt, så vær ikke redd for det, og prøv selv :) Mine ble ikke like fine som Manuela sine, men jeg tipper de ble minst like gode!! Tok med nesten alle på jobben, og alt ble spist opp! :-)

Tok valnøtter og sjokolade i halve deigen, og bare sjokolade i den andre. Nam nam!

Oppskriften finner dere >>HER<< 



 

Det jeg lærte, var at cookiesene ble bedre utseendet-messig om du ikke tok så store deigklumper på stekebrettet. Jeg stekte tre brett, og det siste ble absolutt de fineste :)







Mmmm, blir ikke lenge til jeg baker disse igjen! Disse er myke inni :) Enjoy!




Her kommer oppskriften til Bringebærcookies for de av dere som er interesserte! Det er så enkelt at t.o.m de som ikke er erfarne bakere, burde klare dette!

Du trenger;

200 gram smør
200 gram melis
1 vaniljestang
2 egg
4 ss maizenna
350 gram hvetemel
1 ts bakepulver
Bringebærsyltetøy 



Det første du gjør er å blande smør sammen med melis. Husk å ta ut smøret på forhånd så det blir enklere å mikse det sammen!

Rør inn eggene og frøene fra vaniljestangen. Har selv aldri prøvd ut vaniljestang før, men det var jo så lett! Det er bare å skjære den i to på langs og dra ut frøene :)

Etter å ha mikset det sammen, så sikter du inn hvetemel, maizenna og bakepulver,og rører alt sammen en siste gang. Deigen settes i kjøleskapet i minst 1 time.

Bruk gjerne en skje til å ta ut litt og litt deig, så ruller du de som boller mellom hendene dine og klemmer de flate.

Jeg fikk ca. 16 store cookies. Jeg hadde sett for meg småkaker, men tok de visst litt store. Men det gjør ikke noe :) Bare husk på å ha nok plass mellom de på bakepapiret, da de utvider seg ganske mye.

Når du har lagt på alle på bakepapiret, så lager du et lite søkk ned på midten på alle kakene. Der fyller du inn den deilig bringebærsyltetøyet! Er du ikke glad i det, kan du selvfølgelig prøve et annet syltetøy :)

Stekeovnen settes på 160 grader og stekes i ca. 20 - 25 min, avhengig av størrelsen.





Jeg brukte et eggeglass til å få et søkk ned i kakene





Dette var noe av det jeg fikk med meg fra shoppingturen i helga. Aner ikke hva det heter på norsk! Men veldig fin å ha når du skal lage mat eller bake og dekorere! Måtte prøve den ut for anledningen, og tok smeltet mørk sjokolade på halvparten av cookies'ene.







Enjoy! :D

---------------------------------------------------------------

Nå tar jeg snart kvelden, er ikke helt i tipp topp form om dagen. Ble syk jeg også gitt! Håper bare det ikke blir verre. Holder meg hjemme og håper på å bli bra så snart som mulig igjen :) 




Jeg kom på en ting, vet dere hva jeg har helt glemt??? I sommer så hadde vi sommerfest på jobben og da lagde jeg for første gang mine egne cupcakes. Det tok laaand tid, noe failet, noe ble bra, også måtte jeg en ekstra tur i butikken... men resultatet ble veldig bra syns jeg. Ble ganske fornøyd! Så må jo vise det til dere :-) Selve muffinsene var fra ferdig pakke og ALTFOR søte sammen med glasuren jeg brukte. Neste gang så skal jeg lage muffinsene fra bunn av og prøve meg frem så de blir spiselige ;)
























PS. Bruk gjerne mer sjokolade hvis du har så store former som jeg har. Har du mindre passer det over her.



Bruk hele oreopakka og knus de GODT i en bolle. Her ser dere jeg brukte en kjøttbanker?? Hakke peiling på hva det rette ordet er. Men bruk hva du vil, bare du får knust de ordentlig.



Smelt melkesjokoladen i veldig varmt vann. Tydeligvis skal man sette den over kokende vann, men det skjønte jo ikke jeg da...Så dette tok jo en evighet, så jeg tok i bruk micro'en!



Deretter blander du den smeltede sjokoladen sammen med de knuste oreokjeksene. Fordel så mye du vil i formene dine, men husk at du skal ha litt plass til nougaten! Disse fine formene kjøpte jeg på Åhlens.



Smelt nougaten godt i micro'en, så fordeler du det ut i alle formene.



Når du er ferdig med å legge nougat i alle så må de stå kaldt i ca. 1/2 time. Jeg tok mine ut på verandaen!



Underveis. Her har jeg smeltet mørk sjokolade som ligger i en bolle. Ta en gaffel og en teskje for å spe på med mørk sjokolade over hele (eller bare putt hele i bollen og rull den rundt) Her må du være kjapp fordi sjokoladen smelter fort og det blir vanskeligere å få det jevnt over hele. Just look at mine....! Var visst ikke så enkelt!









Det endelige resultatet :-) ble ikke så verst allikevel!




Jeg skal i første omgang begynne å lage Oreokonfekt, så får vi se hva det blir til resten av dagene.

Det blir iallefall ikke de syv slag her i huset;

1. Fordi jeg ikke har ork til å stå på kjøkkenet HELE jula
2. Det er bare jeg som spiser kaker i dette huset
3. Jeg skal IKKE ha i meg så mange kaker!!

Men litt konfekt går greit :-) blir spennende å se på resultatet...Hvis det blir fint skal dere få se ;) og hvis det blir dårlig...tja...dere skal vel fortsatt få lov til å se da!





Har du bakt noe i desember måned, eller har du planer om det? Kom gjerne med tips og oppskrifter!