Hei dere!

M innrmme at jeg har savnet bloggingen bittelitt men det har vrt utrolig deilig slippe tenke p mtte oppdatere den! Men n har jeg jo bakt igjen, og da vil jeg veldig gjerne vise frem resultatet ;)

Denne gangen ble det bakt pepperkaker med royal icing p. Har sett s utrolig mange fine dekorasjoner p internett at jeg bare mtte prve.

Kjpte former fra Cacas butikken i Oslo. Finnes ogs p nett! Ogs brukte jeg ferdigkjpt pepperkakedeig. Men de ble gode de alts :)

Royal Icing bestr av:

Eggehvite
Melis
Sitronsaft

Enkelt, men det gjelder f den perfekte konsistensen, og det tar litt tid. Men resultatet ble veldig fint tilslutt. Kunne blitt enda bedre hadde jeg hatt enda fler konditorfarger, pynt og ikke minst tlmodighet. Satt s lenge med de at det nesten ikke ble gy p slutten!













En til hver p jobben :)

Steg 1: Bruk en tynn tipp og en royal icing som er fast nok til spryte i sidene. Denne skal trke og det skjer relativt fort
Steg 2: Nr du har ftt gjort det med alle sammen, sper du p med litt vann, men vr forsiktig, det skal ikke vre for rennende! Og nr du fr den rette konsistensen s bruker du en teskje til fordele alt dette i midten og ut i kriker og kroker.
Steg 3: Nr dette har sttt litt s kan du dekrore inni, og dette skjer da med den harde royal icingen man frst brukte p kantene, s husk dele opp royal icingen s du har nok til dette
Steg 4: La dette st helst i 8 timer, da blir den ordentlig fast og fin.

Hper det var noen som skjnte dette, hvis ikke finnes det mange fine videoer p youtube som forklarer det godt.




I gr bakte jeg noen veldig fine muffins til Aksel (snnen til fetteren min) som fylte 1 r! Bursdagsselskapet var i dag og jeg tror det slo an hos bde barn og voksne ;) veldig morsomt!









Ble rimelig fornyde med de! :D I tillegg mtte jeg prve ut det spiselige glitteret jeg fikk for en stund siden og jeg var ganske fornyd med det ogs.








Her om dagen s jeg p God Morgen Norge, og fulgte med p Wenches kjkken. Og der lagde de boller med deilig vaniljekrem inni! Kan det bli bedre? Nope! S dette mtte prves ut. S allerede dagen etter var jeg i butikken for handle inn alle ingrediensene :) gjrbakst er ikke min sterke side, men ving gjr mester! S det var bare kjre p.


Lag bolledeigen p vanlig mte. Er du usikker p hvordan du gjr det, s kan du bare google det! ;)

Dekk til bolledeigen med et hndkle og/eller plast og la det heve i 45 min.

Nr deigen har hevet seg ferdig, lager du sm rundinger ved kjevle de ut eller bruke hnda til f de flate.

Deretter legger du i vaniljekremen. Jeg valgte ogs prve med eple som var surret i kanel og sukker.



Deretter tar du tak i deigen og bretter den sammen mot midten. Pass p at du ikke tar for mye fyll slik at du ikke klarer lukke de helt tett igjen.



Nr du har gjort dette, snur du bollen rundt og legger den p et stekebrett.



N skal de heves i enda 45 min.

Jeg gjorde en feil frst, og det var at jeg glemte varme melken sammen med smret, slik at det ble 37 grader. Og jeg skjnte ikke hvorfor den ikke heva seg... Og tenkte at "shit, n er alt bortkasta!" Men jeg stekte dem allikevel, og de hevet seg inne i ovnen de, s alt ordnet seg! Men jeg syns jeg hadde for f boller (skulle ha det med p jobben) s jeg prvde meg n gang til, denne gangen med varm melk. Men deigen ville fortsatt ikke heve seg! Er det noen som vet hvorfor? Tipper at det ikke er noe krise, da mine hevet seg i ovnen og ble fine og gode allikevel.

Stekes p 180 grader i varmluftovn, og 210 grader ved over -og undervarme i 12 - 15 minutter.

Vil du lage vaniljekremen selv? Her er oppskriften!


→Kok opp melk med splittede vaniljestenger.

→Egg, plommer, maizenna og sukker piskes godt sammen (ikke luftig)

→Hell den varme melkeblandingen over eggeblandingen, rr godt.
→Hell tilbake i kjelen, kok opp mens du pisker godt.
→Hell rett over i kald bolle og avkjl

Og er du lat som meg, s gr du for den enkle lsningen og kjper ferdig. Men jeg er sikker p at hjemmelaga er best ;)



Mmmmmm, nystekte boller....

Vil du ha noe i tillegg, s lager du sjokoladeglasur som prikken over i'en! Det er veldig, veldig enkelt.




→ Smelt smret p svak varme

→ Hell i flten

→ Knekk opp sjokoladene i sm biter, og rr inn.

Jeg tok ogs kokos p noen. Bollene med vaniljekrem, sjokoladeglasur og kokos p var helt klart min favoritt! ♥




N har jeg handlet p Cacas for frste gang og det er s mye fint der! Har lyst p masse, men bakeutstyr og div. ting er egentlig fryktelig dyrt! Veldig synd. Men jeg fikk med meg noe som jeg gleder meg til f prvd ut :-)







For en gledelig nyhet p en ellers s kjedelig og trist sndag.

Jeg har vunnet en konkurranse! Og da er dere sikkert spente p hva?



Jeg har vunnet dette hjerte-utsikkersettet, verdi 199,- ! Iiiih! N skal det bakes ja :)

Tenkte f bakt disse fine hjertebrowniesene nr jeg har alle ingrediensene, slik som spiselig glitter.



Villa Perlesukker sin blogg, fylte nemlig nettopp 1 r! Og det ble og blir fortsatt feiret med masse give-aways. Jeg vant hos kvinnemagasinet. Tusen takk! :D




Tenkte jeg skulle dele en ny oppskrift med dere, hentet ifra Passion4Baking! Finnes S mye godt der som jeg skal bake fremover, gleder meg!

I gr ble det blbr og vanilje muffins, med karamell frosting.

Muffins oppskrift:<-- Har satt inn link til Passion4baking. Her kan dere se fremgangsmten!

→ 3 dl sukker
→ 200 gram smr som skal vre mykt
→ 4 egg (ett og ett om gangen)
→ 5 dl. mel
→ 1 - 2 ts. bakepulver
→ 1 - 2 ts. vaniljesukker
→ 3 dl. flte
→ 2 ts. sponge cake stabilizer



Her ser dere sponge cake stabilizer, som jeg aldri hadde vrt borti fr i gr. Det er en kakestabilisator, som passer til bakeverk. Stabilisatoren gjr at eggene beholder mer av sin struktur og stivhet under piskingen, og som igjen gjr at du fr et finere resultat.



Her ser dere rra fr jeg har pisket inn sponge cake stabilizeren.



Og her er resultatet etter. Ganske stor forandring! Den ble mer kremete og mye finere :-)

Det er viktig at du flger oppskriften til Manuela til punkt og prikke. Nr det str at du skal ta i ett og ett egg av gangen, og piske i to minutter om gangen, s gjr det! Rra blir mye bedre enn om du bare hiver i ting fort og grent. Denne feilen har jeg nok gjort mange ganger dessverre!





Jeg tok opp i blbr i halve rra, og det ble supergodt!! Fikk ca. 24 cupcakes ut av denne oppskriften, og 12 av dem skal vre med meg p kurs i helgen :) De er selvflgelig fryst ned til da.





De var HELT fantastiske p smaken nr de var nystekte. De heves veldig under stekingen, men gr ned etter du har tatt dem ut.



Bakte ogs noen superste mini-muffins! Fant nemlig de ste muffinsformene nr jeg var ute og handlet, og MTTE bare prve de ut i gr!

Til frosting s prvde jeg ut karamell frostingen til Manuela, fordi den s s god ut!

Oppskrift og fremgangsmte p karamell frosting finner du her!

→ 6 eggehviter
→ 270 gram sukker
→ 270 gram smr
→ Frene fra 1/2 vaniljestang
→ 4 - 5 ss med karamell (jeg brukte hap)
→ 3 ts. nescafe pulverkaffe

Jeg leste kommentarene hennes under dette innlegget, for se hvordan det gikk med andre. Og det var MANGE som skrev at frostingen skilte seg! S jeg var veldig urolig for at det skulle skje.... Og tror dere det skjedde? JA! S jeg leste videre hva Manuela svarte, og hun sa man bare skulle piske videre.

S jeg pisket, og pisket, og pisket enda litt til. Og var veldig i tvil om det kunne reddes.... Men joda! Plutselig s forandret frostingen seg og ble til ordentlig frosting! S dere som prver - bare fortsett pisk!

Og resultatet fr dere her!









Tada! Hva syns dere?

Selv s syns jeg frostingen var god i sm menger, slik som p mini muffinsene, men det ble litt mye p det andre. Jeg tok de med p jobben og det var litt delte meninger ang. frostingen. Noen likte den, andre gjorde det ikke! Og mamma elsket den. Og skal jeg vre rlig, s var det nok siste gang jeg prvde denne frostingen. Ikke at den var vond, men den var ikke perfekt nok. Det tok sinnsykt lang tid lage (pisket og pisket og pisket). Har enda til gode finne den perfekte frostingen, men n har jeg funnet en veldig god oppskrift p muffins iallefall, og det er ett steg i riktig retning!




Har du tenkt til lage litt lrdagskos i dag, hvorfor ikke prve ut cookies? Jeg prvde ut Passion4Baking sin oppskrift her om dagen, og de ble nyydelige!

Ikke vanskelig lage i det hele tatt, s vr ikke redd for det, og prv selv :) Mine ble ikke like fine som Manuela sine, men jeg tipper de ble minst like gode!! Tok med nesten alle p jobben, og alt ble spist opp! :-)

Tok valntter og sjokolade i halve deigen, og bare sjokolade i den andre. Nam nam!

Oppskriften finner dere >>HER<<





Det jeg lrte, var at cookiesene ble bedre utseendet-messig om du ikke tok s store deigklumper p stekebrettet. Jeg stekte tre brett, og det siste ble absolutt de fineste :)







Mmmm, blir ikke lenge til jeg baker disse igjen! Disse er myke inni :) Enjoy!




Her kommer oppskriften til Bringebrcookies for de av dere som er interesserte! Det er s enkelt at t.o.m de som ikke er erfarne bakere, burde klare dette!

Du trenger;

200 gram smr
200 gram melis
1 vaniljestang
2 egg
4 ss maizenna
350 gram hvetemel
1 ts bakepulver
Bringebrsyltety



Det frste du gjr er blande smr sammen med melis. Husk ta ut smret p forhnd s det blir enklere mikse det sammen!

Rr inn eggene og frene fra vaniljestangen. Har selv aldri prvd ut vaniljestang fr, men det var jo s lett! Det er bare skjre den i to p langs og dra ut frene :)

Etter ha mikset det sammen, s sikter du inn hvetemel, maizenna og bakepulver,og rrer alt sammen en siste gang. Deigen settes i kjleskapet i minst 1 time.

Bruk gjerne en skje til ta ut litt og litt deig, s ruller du de som boller mellom hendene dine og klemmer de flate.

Jeg fikk ca. 16 store cookies. Jeg hadde sett for meg smkaker, men tok de visst litt store. Men det gjr ikke noe :) Bare husk p ha nok plass mellom de p bakepapiret, da de utvider seg ganske mye.

Nr du har lagt p alle p bakepapiret, s lager du et lite skk ned p midten p alle kakene. Der fyller du inn den deilig bringebrsyltetyet! Er du ikke glad i det, kan du selvflgelig prve et annet syltety :)

Stekeovnen settes p 160 grader og stekes i ca. 20 - 25 min, avhengig av strrelsen.





Jeg brukte et eggeglass til f et skk ned i kakene





Dette var noe av det jeg fikk med meg fra shoppingturen i helga. Aner ikke hva det heter p norsk! Men veldig fin ha nr du skal lage mat eller bake og dekorere! Mtte prve den ut for anledningen, og tok smeltet mrk sjokolade p halvparten av cookies'ene.







Enjoy! :D

---------------------------------------------------------------

N tar jeg snart kvelden, er ikke helt i tipp topp form om dagen. Ble syk jeg ogs gitt! Hper bare det ikke blir verre. Holder meg hjemme og hper p bli bra s snart som mulig igjen :)




Jeg kom p en ting, vet dere hva jeg har helt glemt??? I sommer s hadde vi sommerfest p jobben og da lagde jeg for frste gang mine egne cupcakes. Det tok laaand tid, noe failet, noe ble bra, ogs mtte jeg en ekstra tur i butikken... men resultatet ble veldig bra syns jeg. Ble ganske fornyd! S m jo vise det til dere :-) Selve muffinsene var fra ferdig pakke og ALTFOR ste sammen med glasuren jeg brukte. Neste gang s skal jeg lage muffinsene fra bunn av og prve meg frem s de blir spiselige ;)
























PS. Bruk gjerne mer sjokolade hvis du har s store former som jeg har. Har du mindre passer det over her.



Bruk hele oreopakka og knus de GODT i en bolle. Her ser dere jeg brukte en kjttbanker?? Hakke peiling p hva det rette ordet er. Men bruk hva du vil, bare du fr knust de ordentlig.



Smelt melkesjokoladen i veldig varmt vann. Tydeligvis skal man sette den over kokende vann, men det skjnte jo ikke jeg da...S dette tok jo en evighet, s jeg tok i bruk micro'en!



Deretter blander du den smeltede sjokoladen sammen med de knuste oreokjeksene. Fordel s mye du vil i formene dine, men husk at du skal ha litt plass til nougaten! Disse fine formene kjpte jeg p hlens.



Smelt nougaten godt i micro'en, s fordeler du det ut i alle formene.



Nr du er ferdig med legge nougat i alle s m de st kaldt i ca. 1/2 time. Jeg tok mine ut p verandaen!



Underveis. Her har jeg smeltet mrk sjokolade som ligger i en bolle. Ta en gaffel og en teskje for spe p med mrk sjokolade over hele (eller bare putt hele i bollen og rull den rundt) Her m du vre kjapp fordi sjokoladen smelter fort og det blir vanskeligere f det jevnt over hele. Just look at mine....! Var visst ikke s enkelt!









Det endelige resultatet :-) ble ikke s verst allikevel!




Jeg skal i frste omgang begynne lage Oreokonfekt, s fr vi se hva det blir til resten av dagene.

Det blir iallefall ikke de syv slag her i huset;

1. Fordi jeg ikke har ork til st p kjkkenet HELE jula
2. Det er bare jeg som spiser kaker i dette huset
3. Jeg skal IKKE ha i meg s mange kaker!!

Men litt konfekt gr greit :-) blir spennende se p resultatet...Hvis det blir fint skal dere f se ;) og hvis det blir drlig...tja...dere skal vel fortsatt f lov til se da!





Har du bakt noe i desember mned, eller har du planer om det? Kom gjerne med tips og oppskrifter!