Hei hå!
Da har jeg kommet meg ned på jorden igjen, etter den herlige spa-dagen i går på Holmenkollen Rica Park Hotel.

Vi kom til hotellet kanskje litt for tidlig, men planen vår var jo å sitte ute, men straks vi gikk av på Holmenkollen t-bane stasjon, så skyet det over.....Fantastisk.

Men det vi kom for var jo spa'et! Og der var det utrolig fint. Jeg hadde bestilt Total Harmony pakke. Og det hele begynte med et aroma bad. Lite ante jeg hva det var, trodde vel egentlig det var et rolig, varmt bad med masse oljer oppi. Og det var det vel også forsåvidt, men det var et helt likt boblebad som vi selv har her hjemme. Så jeg følte det var bortkastet penger. Men men, da har man prøvd det også. Deretter stod det full skrubb av kroppen på planen, og jeg ble skrubbet med sjokolade skrubb! Nammmm.... Men det ble ikke noe spising altså hehe. Holdt meg til frukten!

Og det beste med hele behandlingen min var vel den skrubben. Utrolig godt å bli skrubbet! Så det kunne jeg ha tenkt meg å gjøre fler ganger... Veldig behagelig. Så var det tid for aromamassasjen. Den varte i litt over én time, og det ble faktisk LITT for langtekkelig for min del.... Det var veldig avslappende, holdt på å sovne. Men jeg har opplevd bedre massasjer før, var litt for lite "trøkk" i for min del.

Mamma fikk ansiktsbehandling i 30 min + klassisk massasje i 50 min. Hun elsket det! Når jeg var ferdig med mitt skulle vi ta en tur i badebassenget og boblebadet. Men badebassenget var litt for kaldt for min del...Men mamma tok noen svømmetak mens jeg satt meg ned i boblebadet en liten stund!Når dagen nesten var over, gikk vi for å spise på"De 5 stuer". Der var det påskebuffet, NAM! Kjempegod mat og nydelig dessert. Anbefaler andre å dra dit!  
Mamma'en min har ikke bursdag før i mai og da skal vi ha et ordentlig selskap, men før den tid skal hun få bursdagsgaven sin fra broren min og meg. Noen som kan gjette hva det er?

Vi skal hit:For de av dere som ikke aner hvor dette er så er det Holmenkollen Rica Hotel! Vi skal riktignok ikke overnatte, men vi skal på den fantastiske spa'en deres! Herlig :D Hun vet vi skal dit, men hun vet ikke hvilke behandlinger hun får ;) også skal selvfølgelig jeg også være med. Jeg har bestilt meg Total Harmony som varer i 2,5 t!! LUKSUS ♥
Den består av - 
"Aroma bad, luksus kroppsskrubb og aromamassasje med hodebunnsmassasje." Digg med andre ord. 

Vi skal virkelig slappe av hele dagen. Vi drar dit litt tidligere så vi ikke skal stresse. Behandlingene våres begynner kl 14.00. Etter vi er ferdig skal vi fikse oss for å spise en god middag, gleder meg! Vi vet ennå ikke om vi skal spise middagen her oppe, eller om vi drar ned til byen igjen. Vi får se :-) 

Nydelig vær har vi også fått, så vi får nok sette oss ut litt og prøve å få litt farge i ansiktet!

Bedre kan ikke livet bli!
 
Ja, det må være lov til å skryte litt når man har vært flink, ikke sant? I dag var det min 2. kurs kveld på Grete Roede (3. for de andre, jeg begynte litt senere) og jeg hadde gått ned 1,5 kilo!! For en heeeeerlig følelse. 

Da vet vi at energiberegningen min var riktig, og at 1400 kalorier er fint for kroppen min fremover. Deilig at det endelig skjer noe etter at kroppen min har vært i dvale siden oktober!

Nå er det to uker til neste møte, for det er jo 2. påskedag neste mandag, så det kommer til å bli en utfordring. Men det gjelder å planlegge. Tillater man seg selv å stå stille i påsken? Eller å faktisk gå opp noen gram? Eller vil man ofre litt og GÅ NED i vekt? Jeg faller helt klart på siste valg!! Enkelte ganger må man ofre seg litt, men man kan fortsatt kose seg.

Som f.eks på lørdag, da ble det pizza, rosévin, og cappuccino ute på Aker Brygge. Da vet jeg at jeg ikke kan fråtse i sjokolade på kvelden. Man må velge bort noe!

Og med det ønsker jeg dere en god kveld ;) her er humøret på topp!


// Bilde fra lørdag
God kveld alle sammen!

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra et kurs, men det var ikke et 5 timers langt, kjedelig kurs. Det var nemlig et Grete Roede kurs!

Dere som har fulgt meg lenge, har visst at jeg har gått på kurs før, begynte på mitt første i slutten av mai i fjor, og gikk på mitt siste i oktober i fjor. Jeg har gode matvaner inne, og jeg trener 3 ganger i uka, så hva er egentlig problemet?

Jo, vekten rikker seg ikke. Verken opp (gudsjelov!) eller ned (buhuuu). Så jeg trenger litt hjelp til. Det har jeg visst en stund, men et slikt kurs er jo ikke akkurat gratis, så jeg har prøvd selv en god stund med å telle kalorier, men har gitt opp da det ikke gav noen resultater.

Så da er jeg igang igjen dere og jeg er supermotivert!! Nå skal jeg følge en litt annerledes kalorimeny enn det jeg har vært vant til, så det er det jeg skal fokusere på denne uken. Så får vi se om det er riktig kalorimenge for meg, eller om vi må justere den neste uke. Ønsk meg lykke til!!

Vi var få jenter på dette kurset enn det jeg har vært vant til, men det er en koselig jentegjeng iallefall så jeg er veldig sikker på at jeg kommer til å trives. I tillegg er det min gamle kursleder jeg går hos nå også ;)Har kjøpt inn litt god mat. I morgen blir det nok litt grønnsaker og dipp, nam! Og er det et blad som gjør meg motivert, er det shape up og slike div. trening/kostholds blader!Kurslederen og jeg regnet ut at jeg kan kunne gå ned 0,8 kg i uken hvis jeg følger det jeg skal følge. Så denne uken skal jeg være nazi, jeg vil føle meg fin til 17. mai, og jeg vil føle meg fin til sommerferien! Håper dere heier på meg nå :-)


Ja, da var februar måned ferdig og godt er det!!! Tenk at vi er i mars allerede, deilig å tenke på! Nå går det mot vår dere :)))

Ja, så hvordan har nyttårsforsettet for februar gått da tror dere? For dere som ikke har peiling på hva jeg snakker om;


"- Ikke spise ute på restauranter. De som kjenner meg vet at jeg eeelsker å gå ut og spise! Men det blir fort veldig dyrt. Dette betyr middag hjemme hver dag. Klarer jeg dette legger jeg tilside 500 kr.

Edit: Har valgt å legge på to ting her, spise fisk to ganger i uken!
Kutte ut brød, poteter og ris i 50% av middagene mine. "

Tja, kan si med en gang at det første punktet ikke gikk så bra. Gikk veldig fint i starten men jo mer jeg nærmet meg slutten, jo mer ga jeg litt blaffen... Ble 3 spisinger ute! Dog ikke den dyreste varianten, men allikevel. Så FAIL.

Det jeg derimot kan si med stolthet er at jeg klarte de andre punktene!! Jeg hadde helt ærlig trodd at det å spise fisk "så ofte" skulle være vanskelig. I starten var det absolutt ikke en vanesak og de første to ukene spiste jeg det jeg måtte, altså to ganger ukentlig. De neste ukene ble det både tre og FIRE fiskemiddager! Så nå har det blitt en god vane. 

Føler meg med ett mye sunnere og lettere etter å ha spist et fiskemåltid. I kveld etter trening blir det laks! ;) 

Og herregud dere, mars betyr jo et NYTT forsett. Det hadde gått i glemmeboka her! Så nå tittet jeg spent på hva som var neste måneds mål... Puh, dette kan jeg jo klare!

" - Ikke kjøpe noen som helst klær! Hvis jeg virkelig TRENGER noe, så får jeg bruke et gavekort jeg har på H&M.

Klarer jeg dette legger jeg tilside 500 kr."

Merker jeg begynner å få litt abstinenser. Har ikke kjøpt noe særlig med klær på mange måneder. Har så mange klær her hjemme at jeg ikke trenger noe. Men moro er det jo alltid å komme hjem med et nytt plagg...jaja, next month! Wish me luck!
Man tager hva man haver, og i dag blir det salat med reker i til lunch! Sunt, godt og enkelt. Eneste som tar litt tid er å skrelle rekene, men det gjorde jeg i går so no problemo! 

Jeg har et mye større fokus på kosthold disse dagene. Spiser ikke minst sunnere i form av null snop i uka, men jeg har også begynt å spise mye, mye mer fisk og det er bra! Er absolutt ikke noe jeg tvinger i meg heller. Jeg gleder meg faktisk til middagene fremover! Det gjelder bare å utforske litt nye fisketyper så man ikke går lei.

Nå venter jobb på meg, ha en fin dag!
God morgen dere!

Jeg kikket ut av vinduet når jeg våknet og det  SNØR IGJEN!!! Dere aner ikke hvor lei jeg er av snøen... Virkelig. Føler ikke bare at "ååh, er så lei fordi det er så kaldt blabla" men er virkelig lei den nå... Holder det ikke med all den snøen vi har nå da?! Kommer til å være vinter helt til juni.... Optimisten Katrine!! Jaja.

I dag skal jeg iallefall trene og jeg gleder meg! Føler jeg er på god glid nå. Fisk til middag på søndag OG mandag, og trening søndag og i dag, det blir bra :-) Føler meg mye mer motivert etter å ha lest bloggen til MOTIVATED jentene! Mangler du motivasjon så ta en tur innom bloggen deres. Der finner man forskjellige personer med forskjellige mål :-)

Jeg har iallefall klart å legge fra meg de fæle uvanene mine, og det er sjokolade. I hele forrige uke MÅTTE jeg bare ha noe, hver eneste dag.... Klarte ikke å slutte. Men nå skal det være forbeholdt lørdager. Jeg vet jo selv hvor mye bedre det smaker da! Men det er ikke alltid like lett å gjøre noe med det..... Men nå dere! ;)


Da var endelig slutten av januar kommet og hvordan gikk det egentlig med nyttårsforsettet mitt denne måneden?

"- Ikke kjøpe kaffe ute. Dette gjelder kaffe latte, cappuccino, varm sjokolade, te osvosv. Dette vil spare meg endel penger! Pleier som regel å kjøpe dette to ganger i uka. Klarer jeg dette legger jeg tilside 1000 kr som skal gå til Mac kjøpet mitt."


Joda, jeg kan stolt si at jeg KLARTE DET!!! Hipp hurra! Det ble riktignok LITT kaffe på meg ute, da mamma spanderte på meg. Men det var jo lov, så 1000 kr. til sparing av Macbook Pro er noe jeg skal sette tilside:-)

I morgen derimot, er vi klare for februar. Og jeg må si jeg gruer meg litt...her er det februar går ut på:

"- Ikke spise ute på restauranter. De som kjenner meg vet at jeg eeelsker å gå ut og spise! Men det blir fort veldig dyrt. Dette betyr middag hjemme hver dag. Klarer jeg dette legger jeg tilside 500 kr.

Edit: Har valgt å legge på to ting her, spise fisk to ganger i uken!
Kutte ut brød, poteter og ris i 50% av middagene mine."

Uæææææ..angrer litt på den å ikke spise ute.... Hvordan skal det gå i en HEL måned? Jeg som har blitt så vant til å kjøpe med mat utenfra MINST én gang i uka.... Wish me luck!
- Ikke kjøpe kaffe ute. Dette gjelder kaffe latte, cappuccino, varm sjokolade, te osvosv. Dette vil spare meg endel penger! Pleier som regel å kjøpe dette to ganger i uka. Klarer jeg dette legger jeg tilside 1000 kr som skal gå til Mac kjøpet mitt.- Ikke spise ute på restauranter. De som kjenner meg vet at jeg eeelsker å gå ut og spise! Men det blir fort veldig dyrt. Dette betyr middag hjemme hver dag. Klarer jeg dette legger jeg tilside 500 kr.

Edit: Har valgt å legge på to ting her, spise fisk to ganger i uken!
Kutte ut brød, poteter og ris i 50% av middagene mine.- Ikke kjøpe noen som helst klær! Hvis jeg virkelig TRENGER noe, så får jeg bruke et gavekort jeg har på H&M.
Klarer jeg dette legger jeg tilside 500 kr.


- Kutte ut pepsi max'en min. Åååhh..kommer til å ANGRE på at jeg har satt dette som et mål. Oh well... 500 kr tilside hvis jeg klarer dette.- Trene minst 3 økter i uken. Klarer jeg dette blir jeg utrolig stolt! Og i tillegg legger jeg tilside 500 kr.
- Ingen sjokolade! This one is gonna be hard.... Legger som vanlig tilside 500 kr. hvis jeg klarer dette.Som dere ser har jeg bare satt opp for 6 måneder av gangen. Jeg VIL virkelig klare alle disse målene! Og jeg skal selvfølgelig holde dere oppdatert. Så derfor syns jeg det er bedre å fokusere først på disse 6 månedene. Så får jeg se om jeg lager nye mål for de neste 6 månedene.

Har dere noen nyttårsforsetter for 2011?
Jeg er kjempefornøyd med Noka shakene som jeg fikk for en stund tilbake. Jeg husker første gang jeg smakte på jordbær shaken; Den var så tykk at jeg ikke fikk den ned! Smakte grusomt og plastikk. Men etter litt "eksperimenterte" jeg, og valgte å bruke mer vann enn melk (fikk fortsatt i meg 200 kcal) så den ikke skulle bli så tykk. Voila!
Nå drikker jeg shakene (veksler mellom jordbær og sjokolade) hver morgen. Utrolig enkelt og fort å lage, og nå har jeg faktisk begynt å like smakene. Weird! Men det er jo bare fint :)

Har også avsluttet mitt andre Grete Roede kurs og har til nå gått ned 12,7 kg og er superfornøyd med meg selv! Føler meg så opplagt. MYE freshere.
Nå tenkte jeg å ta et opphold fra kurset og kanskje begynne på et kurs igjen, etter nyttår, jeg har jo fortsatt over 10 kg til jeg vil ned.

Har dere lyst til å se forandringen? Jeg ser det iallefall veldig tydelig!Samme jakke! Den var trang før. Nå finnes den ikke trang, utrolig deilig :)
4 uker siden jeg begynte på Grete Roede kurs i går og dette er resultatet hittil;Jeg er virkelig superfornøyd med dette, så langt har jeg gått ned 4,7 kg! Det optimale å gå ned uke til uke er visst 500 gram til 1 kilo. Så jeg ligger absolutt i rute! Ser det går litt tregere nedover enn hva det gjorde i starten og det er jo helt normalt. Jeg er fornøyd så lenge vekten går nedover uke for uke. Da blir jeg fin tilslutt da!

Er ikke like nazi i matveien som jeg var de første ukene heller, kanskje jeg bør være det? Eller kanskje jeg bare skal fortsette slik jeg driver nå.... Ja! Da spiser jeg variert, men får allikevel kost meg litt nå og da. Slik som nå ; har bestilt italiensk pizza fra Spice.no og nå skal jeg se på Michael Jackson tribute programmer! Teit at Tv3 sender "This Is It", samtidig som TvNorge sender "1 år etter".....Jeg har allerede sett "This Is It" da, for de som ikke har sett den ennå, sett på Tv3 NÅÅÅÅÅ! Den er helt sinnsyk........ For en mann!!

Imorgen er det en litt spesiell dag for meg, noen som kan gjette hva det er?Dagene bare suser forbi, tenk at vi er HALVVEIS i 2010! Hvor blir det av tiden?

I går hadde vi sommerfest i barnehagen for barn og foreldre og dvs; MYE god mat. Og mange finfine kaker. Jeg telte 15 kaker som sto rundt meg på kjøkkenet og jeg bestemte meg for at jeg skulle få smake på ÉN kakebit. Og tror dere ikke jeg klarte det? Åjoda! Én bit ble det og det er jeg superfornøyd med. Jeg har vært så nazi disse siste to ukene og jeg har ikke tatt kake verken i 50-årslaget til faren min eller tatt noen av de ørten kakene vi har hatt på pauserommet på jobben.

I dag var jeg på Grete Roede igjen, 2 uker siden sist jeg var der så jeg var spent på vekta. Jeg visste jeg hadde gått ned noe, men var usikker på akkurat HVOR mye. Og i dag fikk jeg svar; 3,1 kg NED!! HURRA! :D Så det lønner seg virkelig å være veldig nøye med kostholdet, spise hver 3. time, ikke spise junk hele tiden, kutte kraftig ned på pepsi max'en og TRENE.

Jeg føler meg så bra og så fornøyd og jeg VIL virkelig klare 4-5 kilo til, til jeg skal til Tunisia i slutten av juli. Det burde jo være fult mulig, men man vet ALDRI hva som skjer. Hva hvis vekten nekter å rikke på seg?! Så jeg skal ikke håpe på for mye. Men jeg er glad i hvert eneste gram jeg går ned :D
Hvor mange ganger har jeg ikke prøvd å gå ned i vekt og mislykkes? Jeg kan ikke engang telle det på to hender lenger. Jeg har lykkes én gang og det var for 3 år siden. Da trente jeg ikke noe særlig, men telte kalorier. Det er ikke særlig moro så det gikk fort over. Og vips så gikk jeg opp 20 kilo. Jeg har veldig lett for å legge på meg dessverre, sånn er det bare og det må jeg bare godta!

Jeg er drittlei av å være deppa hver eneste dag pga vekta mi. Jeg er lei av å se store meg i speilet, for det der er jo EGENTLIG ikke meg! Jeg er ikke bare fett. Jeg er lei av å stå i prøverommet når jeg er ute for å prøve klær og må gå og finne de største størrelsene, og se valkene folde seg nedover ryggen min. Jeg er rett og slett LEI av å være FEIT! Ja, for det er det jeg er og det vet jeg godt selv.

Men det er ikke lett å forandre livsstilen sin. Jeg har prøvd så mange ganger. Etter å ha fulgt Gudrun sin vektnedgang i en god stund så er dette noe jeg også virkelig vil prøve. Hun går på Grethe Roede kurs. Jeg vet det ikke er noe hokus pokus her og at man må gjøre alt arbeidet selv i det å gå ned i vekt. Men jeg må ha noen å snakke med. Jeg må ha noen som følger meg opp. Jeg må ha tips og ikke minst motivasjon og det kommer til å hjelpe sånn å få snakket med de som er i samme situasjon som meg!

Jeg har meldt meg på Grethe Roede kurs (Ung 18-25) og dette kurset varer i 8 uker. 8 torsdager fremover. Det begynte egentlig forrige torsdag men jeg fant det ut litt sent så jeg sendte mail til kursleder for å høre om det var mulig å komme dit til andre kurskveld og det var heldigvis ikke noe problem.

Jeg gruer meg litt til i morgen, men aller mest GLEDER jeg meg. Dette trenger jeg virkelig. Og denne gangen skal jeg jobbe hardt for å lykkes. Og jeg er allerede i gang! Siden kurset har startet så jeg ikke noe grunn til å sløse bort mer tid så jeg har telt kaloriene mine siden lørdag. Å telle kalorier er slitsomt men akkurat nå så er det noe jeg MÅ gjøre. Og treningen går helt av seg selv, jeg prøver å få til 3-4 ganger i uka og det er jeg storfornøyd med ;)

Sjekk jordbærene jeg kjøpte meg her om dagen! Kule eller hva?