Fine vinterjakka mi ♥

Har gått lenge og siklet på den, men i.o.m at den var så sinnsyk dyr så ble det bare med tanken.... Men i Trondheim så hadde de 20% på alt på Vic, (dvs. 800 kr i rabatt) så da måtte jeg bare slå til! Og pappa hadde ikke gitt meg bursdagsgaven min enda, jada, her i familien er vi trege! Så da fikk jeg jammen meg hele jakka i gave! :D

Se, den har t.o.m kompass! :D 

Ville egentlig ha jakka i hvit, men den blir jo så fort stygg i stoffet så da ble det blå! :)  
Nå er det to uker siden jeg var i Trondheim og jeg har enda ikke vist dere hva jeg kjøpte! Latskap kaller man det....

Ikke at det ble så veeeldig mye shopping da jeg ikke hadde så veldig mye penger å bruke, men litt ble det jo, for det var toilldager! For de som ikke vet hva det er, betyr det enkelt og greit at nesten hele byen består av salg!! Ble noen cupcakes saker i fra Traktøren. De hadde et mye større utvalg enn hva jeg har sett her i Oslo! :) Skulle gjerne ha kjøpt med mye mer, men bake saker er DYRT!Et nydelig kjede fra Oasis <3 Og shampo og balsam som egentlig kostet 250,- som jeg nå fikk for 75 per!! Kupp :D

Parfymer fra Dior ♥ Har lenge ønsket meg den ene, men den er jo siiiinnsyk dyr! Så dette er jo genialt :)

Også kjøpte jeg den beste vinterjakka <3 Den skal dere få se i et eget innlegg! :) 
Da er jeg tilbake igjen! :) Tok meg en liten pause. Ikke noe spesiell grunn, men har man ikke noe å skrive om, så kan man like gjerne holde kjeft ;)

I løpet av de to siste ukene har jeg passet på Silke, som noen av dere allerede vet, er søsteren til min kjære Sara som dessverre er død. Og siden jeg ikke får min egen katt igjen før jeg flytter ut for meg selv, er det stas å ha en katt å passe på! :D Men i morgen er det hjem igjen til mor og far, siden jeg ikke kommer til å være så mye hjemme neste uke.

Snille Silkemor! Spiser bare fisk som vi koker til henne, nekter å spise tørrfor! Haha.Hun er snart 16 1/2 år :)Ellers i dag tok mamma og jeg turen til Nordstrand for å se på det nye huset som pappa bygger, som vi skal flytte inn i til neste år! Det blir bare 1 års tid (forhåpentligvis). Pga. skatteregler osv... Gleder meg ikke akkurat til å få en myye lenger vei til jobben! Men jeg må jo bare følge med lasset. Huset er stort og kommer til å bli kjempefint, men jeg trives nå best her jeg bor nå...Etter å ha sett på huset som får HEIS!! så dro vi til Nydalen for å skravle litt og ta en kopp kaffe. Måtte også kjøpe en ekstra en for å prøve latte med CHILI! Det smakte egentlig ikke mye i det hele tatt.... Her ser dere forresten litt av den nye vinterjakka mi ♥ Elsker den! Dere skal få se mer av den i et annet innlegg :)

Andre som også har hatt en fin helg? :)
Gjett hva jeg fikk til å gjøre i dag, som jeg ikke har gjort på sikkert 3 måneder?? Trent!!! Det har vært så innmari vanskelig å ta steget utafor døren og ned til treningssenteret.. Men i dag måtte jeg bare sette en tid for når jeg skulle være ute av huset, ta bussen og bare TRENE! Ikke tenke så mye. Og jammen meg så gikk det ;) Deilig følelse. Skal ikke ta det så tungt framover og heller tenke at all trening er bedre enn ingenting!

Ellers har jeg bare kost meg og hatt en skikkelig typisk søndag. Sovet, lest blogger og bakt! Jepp, måtte jo bruke opp vaniljekremen jeg hadde stående fra forrige gang jeg bakte boller. Men jeg hadde ikke så mye igjen av vanlig fint hvetemel så blandet det sammen med det vi hadde igjen, noe som resulterte i litt grovere boller, men like godt! Dyppet de i melis og kokkos og tada, søndagskos!!

Jeg har forresten glemt å si at jeg igjen har fått 100% stilling i barnehagen jeg jobber i, hvertfall fram til mars!! Hurra :) For de av dere som ikke helt har fulgt med, så hadde jeg søkt på deltid førskoleutdanning denne høsten, men det var en person foran meg, så da kom jeg ikke inn. Så imens har jeg hatt 20% stilling i barnehagen og ringevikar resten av uka. Men det har alltid vært massevis av jobb å få uansett!

Kjøpte meg noen deilig duntøfler her om dagen, deilig å bruke nå som det blir kaldere! ♥
I dag møtte jeg vakre Angelica for første gang ♥ Det er fetteren min sin første baby :) I morgen blir hun 6 uker gammel og er sååå nydelig! 

Hun er helt lik fetteren min! Blir spennende å se hvordan hun forandrer seg etterhvert :) ♥ Gleder meg til å besøke dere i Sandefjord! Blir helt forelska ♥ Så liten og vakker :)
Her om dagen så jeg på God Morgen Norge, og fulgte med på Wenches kjøkken. Og der lagde de boller med deilig vaniljekrem inni! Kan det bli bedre? Nope! Så dette måtte prøves ut. Så allerede dagen etter var jeg i butikken for å handle inn alle ingrediensene :) gjærbakst er ikke min sterke side, men øving gjør mester! Så det var bare å kjøre på.


Lag bolledeigen på vanlig måte. Er du usikker på hvordan du gjør det, så kan du bare google det! ;)

Dekk til bolledeigen med et håndkle og/eller plast og la det heve i 45 min. 

Når deigen har hevet seg ferdig, lager du små rundinger ved å kjevle de ut eller bruke hånda til å få de flate. 

Deretter legger du i vaniljekremen. Jeg valgte også å prøve med eple som var surret i kanel og sukker.Deretter tar du tak i deigen og bretter den sammen mot midten. Pass på at du ikke tar for mye fyll slik at du ikke klarer å lukke de helt tett igjen.Når du har gjort dette, snur du bollen rundt og legger den på et stekebrett.Nå skal de heves i enda 45 min. 

Jeg gjorde en feil først, og det var at jeg glemte å varme melken sammen med smøret, slik at det ble 37 grader. Og jeg skjønte ikke hvorfor den ikke heva seg... Og tenkte at "shit, nå er alt bortkasta!" Men jeg stekte dem allikevel, og de hevet seg inne i ovnen de, så alt ordnet seg! Men jeg syns jeg hadde for få boller (skulle ha det med på jobben) så jeg prøvde meg én gang til, denne gangen med varm melk. Men deigen ville fortsatt ikke heve seg! Er det noen som vet hvorfor? Tipper at det ikke er noe krise, da mine hevet seg i ovnen og ble fine og gode allikevel.

Stekes på 180 grader i varmluftovn, og 210 grader ved over -og undervarme i 12 - 15 minutter. 

Vil du lage vaniljekremen selv? Her er oppskriften!


→ Kok opp melk med splittede vaniljestenger.

→ Egg, plommer, maizenna og sukker piskes godt sammen (ikke luftig)

→ Hell den varme melkeblandingen over eggeblandingen, rør godt.
→ Hell tilbake i kjelen, kok opp mens du pisker godt. 
→ Hell rett over i kald bolle og avkjøl

Og er du lat som meg, så går du for den enkle løsningen og kjøper ferdig. Men jeg er sikker på at hjemmelaga er best ;)Mmmmmm, nystekte boller....

Vil du ha noe i tillegg, så lager du sjokoladeglasur som prikken over i'en! Det er veldig, veldig enkelt. 
→ Smelt smøret på svak varme

→ Hell i fløten
 

→  Knekk opp sjokoladene i små biter, og rør inn. 

Jeg tok også kokos på noen. Bollene med vaniljekrem, sjokoladeglasur og kokos på var helt klart min favoritt! ♥ 


Fikk sett Nidarosdomen og den var veldig vakker, både utenfor og inni :)) Titt tei!

Utsikt over Nidelva. Sola titta endelig fram!Her er vi i bakklandet. Veldig koselig med alle de små, søte husene. Fant et sted her hvor vi satte oss ned for å ta en liten matbit og noe å drikke på.Deilig kakao med masse krem :)

Prøve iherdig å finne et sted til å spise middag på lørdagskvelden, men nesten alt var opptatt! Endte opp på en italiensk restaurant hvor jeg fikk spist deilig biff, akkurat det jeg ville ha.Så utrolig stilig! Fargede bh'er til ære for rosa sløyfe aksjonen!Bodde på Thon Hotell Gildevangen. Lite rom, men veldig koselig.Siste kvelden satte vi oss ned på en pub og drakk Irish Coffee ;) En herlig tur!
Har hatt en kjempekoselig helg i Trondheim! Det var ikke lenge vi var der, så vi måtte velge ut det vi ville se på. Men på lørdag gikk vi en rundttur og fikk sett litt av hvert! Kan tenke meg det er koselig i gatene der når snøen kommer og det er jul :-)

Tenkte å dele det opp litt, så det ikke blir altfor kjedelig ;)Utenfor Britannia Hotell
 

Tok noen drinker før middagen på "To rom og kjøkken"Liten del av handlegata :)Midt i sentrumEn overlykkelig Katrine utenfor "Fairytale Cupcakes" :D Det var veldig lite inni der, og en helg haug av mennesker, så vi satte oss utenfor for å smake på cupcakesene. Nam nam, digger den gule!

Inspirasjon!

Mamma og jeg kjøpte to stk. Jeg valgte pistasj, og mamma tok nougat. Begge var veldig gode!Mens de andre tok smak av rips og kokosbolle :)
Hei dere! Vi var framme på hotellet i går litt før 18.00 og flyturen gikk veldig fint. Hadde alle flyturer vært like korte, hadde jeg ikke hatt flyskrekk lenger :p

Vi ruslet litt rundt i byen og satt oss ned for å ta en drink. Senere ble det nydelig lammemiddag! :-) I dag blir det enda mer titting av byen og kanskje litt shopping siden det er Toilldag!

Det jeg gleder meg mest til i dag er å stikke innom Fairytale Cupcakes! ;) tusen takk for mange gode tips! <3 får se hva vi rekker i dag :-)
Da stikker jeg til Trondheim! Blir der til søndag. Min aller første gang. Drar med familien for å besøke fetteren min som studerer der :-) Gleder meg til å se byen! Har du noen tips til hva jeg burde få med meg, så rop ut! :)
Nå har jeg handlet på Cacas for første gang og det er sååå mye fint der! Har lyst på masse, men bakeutstyr og div. ting er egentlig fryktelig dyrt! Veldig synd. Men jeg fikk med meg noe som jeg gleder meg til å få prøvd ut :-) 
Ok, dette har jeg ventet ganske lenge med. Var ferdig med svarene for kanskje en uke siden, men jeg skal innrømme at det er litt skummelt å la andre lese svarene mine. Spesielt dere som jeg ser ganske ofte.... Men, la nå gå. Ingen har vel perfekte liv, og det går opp og ned for alle mennesker. So here goes!

Mala
spør:

Hvilke drømmer har du fremover? (store, små)
Tja, dessverre føler jeg ikke at jeg har noen store drømmer for tiden... Det eneste jeg kan komme på er faktisk å få min egen leilighet. Jeg drømmer om det daglig. Bare det å ha et eget sted hvor jeg kan være helt selv. Ingen som maser, ingen som trenger å få vite noe. Bare meg og mitt. Men å få egen leilighet koster, så jeg prøver å være så flink jeg kan, ved å spare et fast beløp hver måned så langt det lar seg gjøre!Hvordan ser kjærlighetsbildet ut for tiden?
Der skjer det svært lite for tiden gitt. Vet ikke helt hva jeg skal skrive her, skal jeg være ærlig, eller skal jeg holde tilbake litt?.. ..Har det ikke så lett for tiden og slik har det vært i mange måneder, men det er ikke noe jeg snakker så mye om, og heller ikke noe jeg vil snakke om.

Renate spør:
Hvordan har du råd til å spise ute så ofte? (Jeg vil og, elsker å wine and dine på restaurant!)
Haha, det er vel favoritt hobbyen (HAH) min! Elsker å gå ut og spise så ofte som mulig. Og det lar seg gjøre fordi jeg jobber, og jeg bruker kanskje pengene mine litt annerledes enn de fleste andre. Jeg er ikke helt gal på shopping fronten. Det var verre før! Nå finner jeg litt ting nå og da, men bruker ikke flere tusen på verken sminke eller klær i måneden, så der sparer jeg nok en del. Og for de pengene så går jeg heller ut og koser meg litt. Så det er vel snakk om prioriteringer! Også bor jeg jo fortsatt hjemme og har ingen store utgifter heller. Heldig er jeg! Men jeg vil også legge til at jeg sparer penger hver måned, så jeg føler at jeg passer godt på pengene mine. I tillegg har jeg skjerpet meg litt i det siste. Jeg har blitt flinkere til å spise mat vi har her hjemme, selvom det frister mer å spise ute. Så - prioriteringer!Hvordan ser din drømmemann ut?
Hvis jeg ser tilbake på tidligere kjærester så er det vel bare et felles trekk de har hatt og det er at de har mørkt hår! (...og britisk) Hehe. Har ikke vært ofte jeg har falt for lys-hårete gutter... Men det er helt tilfeldig. Så jeg har virkelig ikke noe fasit på hvordan drømmemannen skal se ut, men mørkt hår og høyere enn meg er vel det jeg foretrekker :-)

Hvordan er hans personlighet?
Han må være åpen om mest mulig. Selvfølgelig skal han få holde sine innerste tanker for seg selv! Men jeg syns det er viktig å være så åpen som mulig i et forhold, slik at det ikke oppstår misforståelser. Si det som det er istedenfor å gå rundt grøten. Ærlighet, ærlighet, ærlighet! Veldig viktig for meg. Også må vi ha lik humor. Og vi må kunne ha interessante diskusjoner om alt mulig. Gjerne om hvordan verden oppsto, livet etter døden osv, det er slike ting jeg syns er spennende å snakke om.

Ellers så er det også fint hvis han ser på meg at ting kanskje ikke er så greit. Gutter er kanskje ikke så flinke på slikt, men det finnes jo noen der ute. Han må ta meg på alvor hvis det er noe som plager meg. Ikke tulle og le det bort.Om du skulle møtt en gjeng bloggere for en trivelig dag sammen, hvem ville vært på invitasjonslisten?
Jeg syns jo de aller fleste av leserne mine er utrolig trivelige!! Også er det en del av de som jeg har snakket med lenge og føler jeg kjenner ganske godt, så utifra det jeg selv føler så....

Janne - Kristin: Hun er ei skikkelig go'jente som sprer glede rundt seg. Hun har alltid så fine og utfyllende kommentarer på lur og hun LESER virkelig innleggene dine og bryr seg. Herlig! Så jeg tror vi kunne fått det virkelig trivelig sammen.

Marita: Også en skikkelig go'jente. Føler vi er ganske like på mange punkter. Hadde hun gått på skolen min når jeg var yngre er jeg ganske sikker på at vi hadde endt opp som gode venninner! Føler vi kunne ha hatt mange gode samtaler på en café :-)

Mona: Jeg føler vi er ganske ulike, samtidig som vi er like! Rart, ikke sant? Hehe. Med det tenker jeg på at hun alltid virker som om hun har noe på timeplanen og er sammen med venner så ofte som mulig. Jeg derimot liker veldig godt alene-tiden min. Hei einstøing! Men neida, når jeg først møter venninner så stortrives jeg virkelig, bare det ikke blir for ofte. Så tror vi kunne ha kost oss skikkelig på shopping en dag!

Mala: Tror vi er ganske ulike egentlig, men hun virker så utrolig grei! Skikkelig sprudlende og fargeglad jente. Tror vi virkelig kunne hatt det moro på fest, eller gått ut og spist på en fin restaurant! 

Selvfølgelig er det flere som jeg tror jeg kunne hatt en super dag sammen med, men det er disse fire jeg føler meg mest lik som og som har mange av de samme synspunktene som jeg selv har.

Føler du at via blogging at du har fått nye venner?
Absolutt! Jeg henger vel egentlig ikke sammen med noen (dessverre!) men det hadde jo vært veldig koselig å møtes. Kunne jo ha prøvd å hatt en liten treff en gang :-) men jo, jeg føler jeg har endel jeg "kjenner" nå, etter å ha lest enkeltes blogger i flere år og fulgt med på hva som skjer i livet deres. Også blir det til at man kommenter hos hverandre, og legger til hverandre på facebook. Det syns jeg bare er koselig,mens mange andre kanskje syns det er rart.

Hva er det beste med livet ditt akkurat nå?
Nå kommer jeg til å høres veldig emo ut her, men jeg har en dårlig periode i livet mitt akkurat nå. Det går opp og ned, har mange fine dager også :) Selvfølgelig har jeg MASSE å være takknemlig for, men det er vel ikke akkurat det vi snakker om nå, er det vel? Så jeg skal være ærlig, det er ikke noe spesielt. Men det som holder meg oppe nå er faktisk jobben, i barnehagen. Trives veldig der. Sammen med barna og de ansatte. Det hjelper meg å koble ut og tenke på noe annet.Janne Kristin spør: 

Hva liker du best å handle? Klær, sko, vesker, smykker, sminke osv ;)
Det tror jeg må være sko og øredobber/smykker! Finnes så utrolig mange lekre sko der ute som jeg skulle ha hatt! Men litt realistisk må man være. Man trenger ikke 10 par joggesko, 8 sandaler, 15 wedges og 30 høyhelte sko! Så jeg prøver å ikke gå helt crazy og tenke på at det fort blir dyrt. Og øredobber eeelsker jeg, finnes så mange fine der ute! 

Ellers så er det bakeutstyr som er stor stas også. Bare synd det blir så innmari dyrt!

Hvor ser du for deg at du er om fem år?
Jeg håper jeg er ferdig med en utdannelse og har kommet godt i gang med jobb. Som hva, er ennå litt usikkert! Jeg elsker dyr så å gå den veien hadde ikke vært feil, jeg bare vet ikke hva det skulle blitt? Ikke veterinær, jeg er ikke supersmart! Og ikke dyrepleier, er ikke så flink med blod... Så det er mulig jeg blir førskolelærer. Tiden får vise.

Hvilke tre ord beskriver deg best?
Generøs, følsom og sårbar.Jeg likte så godt spørsmålet jeg selv fikk: Hvis du kunne hatt livet til en kjendisblogger, hvem ville det vært og hvorfor? :)

Dette er lett å svare på, det hadde blitt den svenske vakre jenta, Kenza! Hun har jeg lest i flere år nå og herregud så vakker den jenta er! Og i tillegg så virker det som om hun har en super personlighet. Hun tar seg ikke for høytidelig, har humor og virker veldig god mot familie, venner og leserne sine. Livet hennes virker spennende da hun driver med litt forskjellige ting sånn som tv, modell jobbing og smykke/klær/sko designer. Jeg vil også!

Mona spør:
Hvor i verden ville du reist hvis du fikk velge?
Det spørs når på året du spør meg. Nå på høsten så frister London veldig. Jeg elsker virkelig London! Og shopping på høsten gir meg en skikkelig go følelse. Å dra på starbucks og bestille hazelnut latte, ta med og gå tur i høstværet samtidig som du bruker de fine klærne du nettopp har funnet på Topshop, River Island og New look. Perfekt!
Spør du meg på vintern så sier jeg karibien!!!

Hvilken egenskap setter du høyest hos en gutt?
Har vel egentlig svart på det litt høyere opp her, men skal jeg bare velge en ting så blir det ærlighet.

Marita spør:

Drømmedag?
Da må jeg neste flette inn det jeg skrev om London to spørsmål over her :-) Begynner dagen med en stor, god og sunn frokost. På et luksushotell i London. Det hadde ikke vært feil! Egg,juice og kaffe med mye mer. Nam! Deretter ubegrenset shopping rundt i Londons gater med penger som jeg har vunnet fra Lotto selvfølgelig! Sette meg ned på en starbucks eller to i løpet av dagen og avslutte dagen med en skikkelig god middag, enten på et indisk sted (love it!) eller et sted hvor de har en skikkelig god biff... Selvfølgelig med gode venninner, mamma og my future husband! hehe. Det hadde vært en fin dag det!

Drømmereisemål?
Ehh, er det nå jeg skal svare noe annet enn London? :-) Hmmmm.... Jeg er litt usikker. Har jo selvfølgelig siklet litt på paradis som Fiji og slikt, og det hadde vært deilig. Men ikke i to uker. Da tror jeg at jeg hadde kjedet meg litt...

Hva håper du å ha oppnådd innen 5 år?
Skal svare litt mer utdypende her enn hva jeg svarte på det spørsmålet før her: Jeg håper jeg har fast jobb, at jeg endelig har fått skaffet meg en leilighet som jeg drømmer sånn om! At jeg har en fin og snill kjæreste som jeg har det fantastisk med, litt ekstra penger på sparekontoen så jeg ikke må spise brød og nudler resten av livet,(shoot me!) og at jeg har en nydelig katt. Savner det sånn.... Det er vel det jeg ønsker meg mest nå, men det er ikke aktuelt så lenge jeg bor hjemme, dessverre.Din sterkeste side?
At jeg som regel vet at ting ordner seg til slutt. Det er ikke lett å tenke slik når man er midt oppi noe, men jeg prøver så godt jeg kan!

Din svakeste side? Jeg tar meg altfor fort og lett nær av ting og blir veldig lei meg

Drømmeyrke? Å jobbe med dyr! Dyrepasser kanskje. Å eie et dyrehotell? Ta seg av dyr når eiere er bortreist. Eller ta seg av dyr generelt som ikke har det bra, samtidig som man kan leve av yrket.

Favorittgodteri? Alt av sjokolade! Er ikke så glad i vingummi og slikt, men sjokolade går ned på høygir. Mmmmm!

Tusen takk for alle spørsmål, det har vært moro å svare:) Min aller første gang. Håper dere føler dere har blitt litt bedre kjent med meg, det var liksom planen ;) 
For en gledelig nyhet på en ellers så kjedelig og trist søndag. 

Jeg har vunnet en konkurranse! Og da er dere sikkert spente på hva? Jeg har vunnet dette hjerte-utsikkersettet, verdi 199,- ! Iiiih! Nå skal det bakes ja :)

Tenkte å få bakt disse fine hjertebrowniesene når jeg har alle ingrediensene, slik som spiselig glitter.Villa Perlesukker sin blogg, fylte nemlig nettopp 1 år! Og det ble og blir fortsatt feiret med masse give-aways. Jeg vant hos kvinnemagasinet. Tusen takk! :DOk da, så ble det en liten tur ut i går allikevel! Dere kjenner vel til at man plutselig får litt lyst allikevel etter et par drinker?... Kvelden ble bedre enn jeg trodde, selvom jeg knapt kjente folk på festen og at de fleste var en god del eldre enn meg. Leiligheten var STAPP full. Var vel rundt 30 stk. Alle fikk ikke sitteplasser til tross for nyinnkjøpte klappstoler fra Ikea. Men jeg satt godt i sofaen store deler av kvelden ;)

I dag dro jeg med meg hele familien på visning nede på Løren Torg, der de skal bygge Start Boliger. Heldigvis var pappa med, for han har virkelig peiling på slik, og vet hva han skal spørre om. Han er jo tross alt tømrermester! Jeg er helt grønn på det området og bare står og nikker og smiler ved siden av hehe.

Leilighetene skal iallefall være ferdig rundt 4. kvartal i 2013, så jeg får en stund til å spare enda mer penger på, og DET trengs. Men så må man ut med 10% ved kontraktsignering. Må tenke litt mer på det, er skummelt å plutselig bli gjeldsslave!Fikk endelig tak i Skikk og Bank boka fra DnB Nor. Står mye interessant der! Etter å ha fått litt div. papirer, så gikk vi for å spise lunsj. En supersterk, men god kyllingsalat. 

Nå er planene mine å vaske hele huset, moro! Også blir det bare avslappning resten av kvelden. Deilig :-)
God kveld! Tusen, tusen takk for alle de fine komplimentene på det forrige innlegget mitt, blir så glad av å lese det! :D

Nå skal jeg straks på innflyttingsfest hos broren min. Begynner ikke før 20.00 men jeg vil være der litt tidligere, slik at jeg får sitteplass ;) er nemlig flere folk som kommer som broren min ikke har stoler til... I morgen skulle jeg egentlig på cupcakes kurs som Manuela skulle holde, men det ble dessverre AVLYST! Ble utrolig lei meg og skuffa... hadde virkelig sett fram til det! Det var visst noe uventet som skjedde. Og det har jeg forståelse for, slikt skjer jo. Hun hadde noen ekstra plasser på kurs nå i kveld, men det passet jo dessverre ikke. Men jeg har funnet et Cacas kurs i november som jeg vurderer sterkt å melde meg på. Should I?
Nothing too fancy - tar nok ikke turen ut i kveld. Hva med dere, hva skal dere i kveld? :-)
Tenkte jeg skulle dele en ny oppskrift med dere, hentet ifra Passion4Baking! Finnes SÅ mye godt der som jeg skal bake fremover, gleder meg!

I går ble det blåbær og vanilje muffins, med karamell frosting.

Muffins oppskrift: <-- Har satt inn link til Passion4baking. Her kan dere se fremgangsmåten!

→ 3 dl sukker
→ 200 gram smør som skal være mykt
→ 4 egg (ett og ett om gangen)
→ 5 dl. mel
→ 1 - 2 ts. bakepulver
→ 1 - 2 ts. vaniljesukker
→ 3 dl. fløte
→ 2 ts. sponge cake stabilizerHer ser dere sponge cake stabilizer, som jeg aldri hadde vært borti før i går. Det er en kakestabilisator, som passer til bakeverk. Stabilisatoren gjør at eggene beholder mer av sin struktur og stivhet under piskingen, og som igjen gjør at du får et finere resultat. Her ser dere røra før jeg har pisket inn sponge cake stabilizeren. Og her er resultatet etter. Ganske stor forandring! Den ble mer kremete og mye finere :-)

Det er viktig at du følger oppskriften til Manuela til punkt og prikke. Når det står at du skal ta i ett og ett egg av gangen, og piske i to minutter om gangen, så gjør det! Røra blir mye bedre enn om du bare hiver i ting fort og gærent. Denne feilen har jeg nok gjort mange ganger dessverre!

Jeg tok opp i blåbær i halve røra, og det ble supergodt!! Fikk ca. 24 cupcakes ut av denne oppskriften, og 12 av dem skal være med meg på kurs i helgen :) De er selvfølgelig fryst ned til da.

De var HELT fantastiske på smaken når de var nystekte. De heves veldig under stekingen, men går ned etter du har tatt dem ut.  Bakte også noen supersøte mini-muffins! Fant nemlig de søte muffinsformene når jeg var ute og handlet, og MÅTTE bare prøve de ut i går!

Til frosting så prøvde jeg ut karamell frostingen til Manuela, fordi den så sååå god ut!

Oppskrift og fremgangsmåte på karamell frosting finner du her! 

→ 6 eggehviter
→ 270 gram sukker
→ 270 gram smør
→ Frøene fra 1/2 vaniljestang
→ 4 - 5 ss med karamell (jeg brukte hapå)
→ 3 ts. nescafe pulverkaffe 

Jeg leste kommentarene hennes under dette innlegget, for å se hvordan det gikk med andre. Og det var MANGE som skrev at frostingen skilte seg! Så jeg var veldig urolig for at det skulle skje.... Og tror dere det skjedde? JA! Så jeg leste videre hva Manuela svarte, og hun sa man bare skulle piske videre.

Så jeg pisket, og pisket, og pisket enda litt til. Og var veldig i tvil om det kunne reddes.... Men joda! Plutselig så forandret frostingen seg og ble til ordentlig frosting! Så dere som prøver - bare fortsett å pisk!

Og resultatet får dere her!

Tada! Hva syns dere?

Selv så syns jeg frostingen var god i små menger, slik som på mini muffinsene, men det ble litt mye på det andre. Jeg tok de med på jobben og det var litt delte meninger ang. frostingen. Noen likte den, andre gjorde det ikke! Og mamma elsket den. Og skal jeg være ærlig, så var det nok siste gang jeg prøvde denne frostingen. Ikke at den var vond, men den var ikke perfekt nok. Det tok sinnsykt lang tid å lage (pisket og pisket og pisket). Har enda til gode å finne den perfekte frostingen, men nå har jeg funnet en veldig god oppskrift på muffins iallefall, og det er ett steg i riktig retning! 
Tok meg en liten spasertur i det fine høstværet i dag - en 40 min tur til shoppingsenteret, for å finne litt div. bakeutstyr. Hadde planer om å kjøpe meg to spesielle typer tipper til cupcake dekorering, men det hadde de ikke, men fikk med meg litt annet. Også fant jeg et supersøtt forkle, som jeg skal bruke på lørdag. Jeg har nemlig meldt meg på Passion4baking cupcake kurs! :D Så til det trenger man forkle og kjevle. At det skulle være så vanskelig å finne en kjevle hadde jeg ikke trodd. Den skal være av plast/silikon og ikke bevege på seg.... Jaja, litt kresen må man være.

 Spiste supersunn lunch på Lille Persille, og fikk plukke ut hva jeg ville ha. Da falt valget på bl.a. bulgur og hummus! Og hummus var jo faktisk ikke så verst. Mulig jeg har smakt det en gang før, men har aldri visst helt hva det er. Men nå vet jeg! 

Ikke sant den er søt? :D gleder meg til å bruke den! 
Syns det er så fint å se alle som bidrar med noe, når det kommer til rosa sløyfe aksjon :-) Selv har jeg kjøpt meg et armbånd fra nettbutikken til kreftforeningen, og en supersøt refleks! Men den finner jeg ikke igjen, så det er på tide å ransake huset i morgen!

Spiste middag hos mamma i dag - fårikål! What's all the fuss about it?! Føler jeg leser overalt at folk skal på fårikål middag og gleeeder seg sånn. Sist jeg spiste fårikål kan jeg faktisk ikke huske, og jeg var usikker på om det var noe for meg... Så mamma laget for broren min og meg, for å se om det falt i smak. Heldigvis brukte hun ordentlig lam. Jeg syns FÅR høres så kvalmt ut.... Og joda, det var greit. Og ikke noe mer. Lammestek er jo sååå mye bedre! Eller hva?

Koste oss med kaffe og hjemmelaget iskake til dessert :-)Også laget jeg en liten cupcake i forbindelse med en konkurranse Passion4Baking og Kitch'n har gående i en uke nå. Du kan vinne en Kitch'n aid kjøkkenmaskin! Ja takk!! Det finnes såååå mange fine bidrag på facebook siden til Passion4Baking, så å vinne ser jeg laaangt etter, men det er morsomt å delta! :-) God natt, dere! ♥
Har du tenkt til å lage litt lørdagskos i dag, hvorfor ikke prøve ut cookies? Jeg prøvde ut Passion4Baking sin oppskrift her om dagen, og de ble nyydelige! 

Ikke vanskelig å lage i det hele tatt, så vær ikke redd for det, og prøv selv :) Mine ble ikke like fine som Manuela sine, men jeg tipper de ble minst like gode!! Tok med nesten alle på jobben, og alt ble spist opp! :-)

Tok valnøtter og sjokolade i halve deigen, og bare sjokolade i den andre. Nam nam!

Oppskriften finner dere >>HER<<  

Det jeg lærte, var at cookiesene ble bedre utseendet-messig om du ikke tok så store deigklumper på stekebrettet. Jeg stekte tre brett, og det siste ble absolutt de fineste :)Mmmm, blir ikke lenge til jeg baker disse igjen! Disse er myke inni :) Enjoy!