Superenkelt og supergodt! Dette hadde jeg til middag i dag;



 Du trenger;

→ Laks
→ Poteter
→ Løk
→ Kinesisk hvitløk/vanlig hvitløk
→ Paprika
→ Sjampinjong
→ Sitron 
→ Olivenolje
→ Rømme
→... og masse godt krydder! Selv brukte jeg pepper, salt og rosmarin. 

Sett ovnen på 225 grader og begynn å skrell potetene. Del de opp i skiver og legg i en ildfast form. Hell olivenolje over og strø salt, pepper og rosmarin over. Sett inn i ovnen på ca. 10 - 15 minutter.

Mens du venter på potetene, så gjør du klar alle grønnsakene. Bruk fantasien og det du liker best selv!
Når potetene er ferdige, legger du alle de kuttede grønnsakene over og heller olivenolje på alt, samtidig som du strør på pepper og salt. Bruk en generøs mengde sitronsaft over det hele. Settes inn i ovnen igjen på ca. 25 minutter. Pass på at potetene og grønnsakene blir møre!!

Før du steker laksefiletene i panna, så pensler du olivenolje på filetene og pepprer og salter litt her også.  Stek dem på god varme i smør helt til de er gjennomstekte. Serveres med en dært lettrømme, eller gjør som meg og klin på! Mmmmmmm, det er jo noe av det beste med hele retten! ;)








Først av alt; Tusen takk for at dere tar dere tid til å lese det som betyr mye for meg, og skrive fine kommentarer tilbake. Det betyr mer enn dere tror! Det er derfor jeg liker å ha blogg, å få tilbakemelding på det man skriver er alltid moro :-)

I dag lagde jeg en suuupergod middag som jeg tenkte jeg ville dele med dere!

I dag ble det ovnsgratinert kylling, surret i bacon, med masse godt tilbehør til.



Du trenger;
- Kyllingfilet
- Toro pose, miks for ovnsgratinert kylling
- Fløte
- Pommes Frites
- Mais
- Salat/rødløk/tomat/fetaost
Og en god rødvin til kos :-)



Det eneste du trenger å gjøre er å mikse sausen som du skal helle over kyllinfiletene. Visp vann og fløte, sammen med pulveret i ca. 3 minutter til den blir tykkere. Deretter heller du det over kyllingfiletene.

Mens det står i ovnen så gjør du klar salaten, og lager ferdig maisstuing. 

Pommes friten putter du inn i samme ovn etter ca. 15 minutter og tar de ut samtidig som kyllingfiletene.

Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.









Elsker utsikten min :-) herlig å sitte ute på terrassen. Bare sitte og tenke :-)




Nå er det lenge siden jeg har kommet med middagstips til dere! Jeg har et par på lager, men jeg er bare så innmari treg av meg.... 



 Du trenger;

1 kyllingfilet
2 skiver bacon
2/3 amadine poteter (eller andre typer du liker)
Melk/matfløte
Smør
Peppermix
Salat

Fremgangsmåte;

1. Sett ovnen på ca. 200 grader
2. Surr bacon rundt kyllingfileten. Fest med tannpirkere!
3. Lag potetmos med 2/3 poteter. Kok dem til de blir møre først. Deretter moser du dem, tilsetter en liten skvett med melk/matfløte, litt smør og tilsett peppermix.
4. Lag salaten.
5. La kyllingfileten steke i ovnen i ca. 20 minutter.

Enjoy!  




Dette var virkelig noe av det beste jeg har smakt! Salmalaks stekt sammen med smør og creme fraiche, servert med poteter og grønnsaker. 


Kunne spist sååå mye mer, men måtte jo begrense meg litt :D dette blir noe jeg kommer til å lage meg mye oftere.

Du trenger;

Salmalaks (eller annen laks)
Lett creme fraiche
Sitronpepper
Poteter
Grønnsaker



Fremgangsmåte;

1. Bruk smør i stekepanna og vent til det blir ordentlig varmt. Legg laksen oppi når smøret har blitt mer brungult.
2.
Peppre laksen med sitronpepper (gjør underverker for smaken!) og stek godt på begge sider.
3. Slå ned varmen og hell creme fraichen over laksen. La det godgjøre seg i 7-10 minutter.
4. Kok opp poteter og grønnsaker og NYT!






Raskere får du vel egentlig ikke laget en middag.

Svin ytrefilet med salsa og salat. Du trenger;

Svin ytrefilet
Salsa saus
Salat (lag akkurat det du liker!)

Trenger jeg egentlig en fremgangsmåte her?! Tja...

1. Stek svin ytrefilet. 2. Lag gresk salat og legg over salsa på ytrefiletene. 3. NYT!

Et veldig sunt middagstips. Her trenger man absolutt ikke noe ris eller poteter ved siden av. 0 gram karbohydrater i svin. (prøver jo å kutte ut karbohydrater i middagene mine fremover i februar)




Fisk er noe jeg må begynne å bli veldig mye flinkere til å lage til middag fremover. Det er bare det at jeg ikke er vant til så mye annen fisk enn torsk, makrell og laks. Torsk er ikke heeelt min favoritt men jeg elsker laks og makrell! ♥



Det du trenger;
Laksefilet, gjerne marinert
Grillede middelhavsgrønnsaks pose - bruker dette til utrolig mye! Lite kalorier i, sunt og godt :-)
Grønnsaker - alt av hva du selv liker!
Lett-rømme

1. Laksefiletene settes inn i ildfastform på ca. 200 grader i 15-20 minutter. 2. Stek middelhavsgrønnsakene, tar ca 5-7 minutter. 4. Kok opp grønnsakene. 5. FERDIG!




Trolig verdens enkleste rett - men godt var det! I.o.m at jeg er over gjennomsnittet interessert i mat tenkte jeg å legge ut litt middagstips i ny og ne. Det kommer ikke til å være noe fancy greier, men en helt vanlig middag!

Er ikke alltid det er så lett å komme opp med noe nytt til middag hver eneste dag, så håper det kan hjelpe noen der ute.



Det du trenger;

Strimlet svinekjøtt
Sjampinjong
Løk
Paprika
Nudler
Saus av et slag, her brukte jeg Green Curry.

1. Kok nudlene, tar max 5 minutter   2. Stek svinekjøttet og grønnsakene hver for seg. 3. Når svinekjøttet er ferdig gjennomstekt, legger du paprikaen, sjaminjongen og løken oppi stekepannen sammen med svinekjøttet og heller over sausen. 4. FERDIG!

Sunt så langt du ikke spiser hele nuddelpakka selv, godt, raskt og enkelt!